Site pictogram Edsy.nl | Jouw Dagelijkse Inspiratie

Dit is de snelste gezinsbak ooit!

Koenigsegg Gemera

In de categorie heel dik, extreem en over de top: de Koenigsegg Gemera GT. De Zweedse autobouwer bewijst hiermee dat extreme prestaties niet langer zijn voorbehouden aan 2-zitters!

Want deze hypercar heeft maar liefst 4 zitplaatsen voor volwassenen en zou je om die reden ook gewoon een gezinsbak kunnen noemen. Maar dan wel een gezinsbak met extreme cijfers. Zo schiet hij van 0 naar 100 km/h in slechts 1.9 seconden, de 3 motoren geven gezamenlijk 1724 pk en topsnelheid is ook duizelingwekkend: 400km/h.

De Koenigsegg Gemera GT met de unieke deuren

Ondanks deze extreme cijfers heeft oprichter Christian von Koenigsegg ook aandacht besteed aan comfort voor passagiers. Zo heeft iedere zitplaats 2 bekerhouders. De één gekoeld en de ander verwarmd. Een compleet entertainmentsysteem en climate control. Wel zo comfortabel als je met je kids op de achterbank naar Zuid-Frankrijk knalt!

Je hebt wel diep zakken nodig om je eigenaar van deze vierzitter te mogen noemen. Hoe diep is nog niet bekend. De Koenigsegg Gemera GT is wel een hybride, dat is dan weer lekker voor de bijtelling! Enige haast is wel geboden, er rollen slechts 300 exemplaren van de band in de fabriek in Ängelholm.

Mobiele versie afsluiten