Site pictogram Edsy.nl | Jouw Dagelijkse Inspiratie

3 interieurtrends voor deze zomer

Deze zomer staan frisse interieurtrends op het programma die je woonruimte zeker zullen opfleuren. Een van de makkelijkste manieren om je interieur een nieuwe uitstraling te geven is door gebruik te maken van muurstickers. Deze stickers komen in allerlei vormen en maten en bieden een snelle oplossing voor een saaie muur. Denk aan grote botanische prints die zorgen voor een tropische sfeer of geometrische patronen die elke ruimte een moderne touch geven. Je kan kiezen voor verwijderbare stickers die je gemakkelijk weer van de muur haalt als je iets anders wilt. Voor de creatievelingen zijn er opties die je zelf kunt schilderen op een voorgevormde sticker die je daarna op de muur plakt. 

Natuurlijke materialen gebruiken

Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke materialen in hun interieur. Materialen zoals rotan, linnen en onbewerkt hout maken een grote opmars. Deze materialen brengen niet alleen warmte en comfort in huis, maar zijn vaak ook duurzamer dan synthetische alternatieven. Grote linnen gordijnen die van het plafond tot de vloer reiken kunnen een ruimte een zacht en luchtig gevoel geven. Meubelstukken van onbewerkt hout stralen eenvoudigheid en rust uit en werken goed in bijna elke kamer. Het jaar is het ook populair om meerdere houtsoorten binnen één ruimte te combineren. Het zorgt voor diepte en textuur. Accessoires van natuursteen zoals marmeren snijplanken of granieten vazen voegen een luxe element toe zonder te overdrijven.

Levend groen als accent

Planten zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit het moderne interieur en deze trend zet zich voort met een nieuwe twist. Naast de standaard kamerplanten zien we nu een verschuiving naar meer exotische en kleurrijke soorten. Denk aan kleine palmbomen binnen of hangplanten die van het plafond tot bijna de vloer groeien. Planten hebben niet alleen een positieve invloed op je humeur en gezondheid, ze brengen ook kleur en leven in een kamer. Een interessante manier om planten te integreren is door middel van verticale tuinen. Het zijn wanden vol levend groen die een muur volledig kunnen transformeren in een levend kunstwerk. 

Mobiele versie afsluiten