Driedelige pakken, dure zakhorloge en wollen petten. Je raadt het waarschijnlijk al, het gaat hier over de mannen van de Peaky Blinders. De criminele bende uit de Netflix hitserie is wereldwijd uitgegroeid tot ware stijliconen. Geleid door de beruchte Thomas “Tommy” Shelby, vormt deze bende de schrik van het Britse Birmingham. De gelijknamige serie speelt zich af tijdens de jaren ‘20 en ‘30 van de twintigste eeuw. Een tijd die niet alleen gekenmerkt wordt door grote politieke en sociale verandering, maar ook door mode. Tommy, zijn broers en alle andere bendeleden kleden zich keurig in maatpakken met bijpassende accessoires. Op het eerste gezicht lijken de heren misschien netjes en onschuldig, maar niets is minder waar. Dankzij de populariteit van de serie is de kledingstijl uit de vroege twintigste eeuw populairder dan ooit. Daarom duiken we in dit artikel in de modetrends in de serie. Zo leer jij precies hoe je net zo goed gekleed voor de dag komt als de mannen van de Peaky Blinders.

Tweed is jouw partner in crime

Elke Peaky Blinder outfit begint met een driedelig maatpak. Tommy, Arthur, Finn, Michael en elk ander lid van de organisatie gaan nooit de deur uit zonder gekleed te zijn in een net overhemd met een pantalon, colbert en gilet. De driedelige pakken van de mannen worden op maat gemaakt door hun persoonlijke kleermakers. Aangezien de heren alleen het beste van het beste willen, wordt het mooiste Britse Tweed gebruikt voor hun pakken. Tweed is een dure stof van zeer hoge kwaliteit. Tweed is een dure stof van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van pure wol en voornamelijk geproduceerd in Groot-Brittannië. Al van oudsher wordt tweed gebruikt in maatpakken voor de hogere klassen in de samenleving. Vandaag de dag wordt tweed nog steeds ontzettend veel gebruikt. Het is een prachtige stof die zorgt voor een elegante en klassieke uitstraling.

Geen Peaky Blinders zonder flat caps

Heb je je al eens afgevraagd waar de naam Peaky Blinders vandaan komt? De bende uit de serie is grotendeels gebaseerd op een echte criminele organisatie genaamd de Peaky Blinders. Deze bende was enige tijd actief aan het einde van de negentiende en aan het begin van de twintigste eeuw in Birmingham. Net als de mannen uit de Peaky Blinders serie droegen ook deze heren de bekende flat caps. In de serie zien we dat deze iconische petten voorzien zijn van een scheermes in de rand. Op deze manier kan de pet als wapen gebruikt worden. Nu is het maar de vraag of de echte Peaky Blinders dit ook deden. Wel staat als een paal boven water dat Peaky Blinders en flat caps onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Je ziet deze stijlvolle pet steeds vaker in het straatbeeld. Niet alleen mannen dragen hem veel, maar ook vrouwen zie je er steeds meer mee rond lopen. Gelukkig zonder scherpe mesjes in de rand!

Het geheim zit in de accessoires

Met een driedelig tweed pak en een stijlvolle flat cap ben je al een heel eind op weg om jezelf te stylen als een echt lid van de Peaky Blinders. Nu nog de look compleet maken met de juiste accessoires. Gedurende vijf seizoenen van de Netflix serie zien we de mannen van de Peaky Blinders verschillende stijlvolle en luxe accessoires dragen om zo stijlvol mogelijk voor de dag te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden of zilveren zakhorloge? Bevestigd aan een bijpassende ketting wordt dit functionele sieraad door vrijwel alle leden van de bende gedragen. Je moet immers wel op tijd bij je volgende afspraak zijn. Daarnaast is het ook handig als je alle belangrijke contracten die je mee moet nemen in stijl kunt vervoeren. Maak je outfit compleet met een bijpassende leren tas. Als je op zoek bent naar stijlvolle tassen kun je een leren tas kopen bij Shelby Brothers. Deze webwinkel is de enige in Nederland met een officiële licentie om Peaky Blinders-geïnspireerde kleding en accessoires te verkopen. Zo ben je ervan verzekerd dat je kwaliteit koopt die volledig aansluit bij de stijl uit de serie. 

Tijd voor een knipbeurt?

Een driedelig pak, flat cap en accessoires compleet? Dan rest er nog maar één ding te doen om je stijl helemaal af te maken. De laatste stap om jezelf helemaal als een echte Peaky Blinder te presenteren, is een frisse knipbeurt. Geheel volgens de stijl van de jaren 20’ van de twintigste eeuw dragen alle mannen in de serie hun haren in eenzelfde stijl. De zij- en achterkanten worden hierbij zeer kort geschoren, vaak zelfs volledig kaal. Bovenop dragen de mannen hun haren wat langer. Dit wordt vervolgens met pommade strak gestyled. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Arthur Shelby, de oudere broer van Tommy. Arthur heeft zijn haren rondom volledig kaal geschoren, maar draagt zijn haren boven op relatief lang. Hij styled zijn haar vervolgens strak naar achter. Net als de flat caps zijn ook de haarstijlen uit de Peaky Blinder serie de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De populariteit van de serie gaat hand in hand met de terugkeer van barbershops in Nederland. Zou dit toeval zijn? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here