Beloofd, aan het eind van dit artikel weet je precies welke barbecue je voor deze zomer in huis moet halen! Geen gezeur en geen teleurstelling achteraf. Deze guide is wat je nodig hebt als je deze zomer ongestoord van een heerlijke BBQ wil genieten!

Nu horen we je denken, maar een barbecue is toch een gewoon een barbecue? Hoe moeilijk kan het zijn? Vlees op het rooster en grillen maar! Nou, in de praktijk zit dat net even anders. Voor 15 hongerige vrienden hamburgers grillen op een houtskool barbecue vergt wel wat ervaring en kunde. En wanneer je zelf ook graag een sapje meedrinkt met je maten, is de kans op verkoolde burgers wel erg groot.

Daarom is het verstandig om jezelf af te vragen; waar ga ik de barbecue voor gebruiken. Zo voorkom je een hoop gedoe. Laat staan een complete barbecue met je familie die in de soep loopt. Dat wil je natuurlijk niet!

Laten we beginnen met de puristen! De echte BBQ liefhebbers. Die houden van de kenmerkende BBQ smaak en het leuk vinden om te ‘koken’ met een barbecue. Voor die groep is de keuze redelijk snel gemaakt: de houtskool barbecue. Door vlees, vis of groenten de grillen op houtskool krijgt het die kenmerkende barbecuesmaak.

De chef uithangen met een houtskool barbecue vraagt wel om enige kennis, ervaring en geduld. Het aanmaken van de kolen of briketten kan even duren. Vervolgens moet je de kolen goed warm laten worden.

Meest gemaakte fout bij een houtskool barbecue: de fik erin en meteen dat vlees erop gooien.

Zou dit jou ook kunnen overkomen? Dan kun je de barbecue op houtskool beter links laten liggen en kiezen voor een variant op gas of elektriciteit. Ook kun je de houtskool variant beter laten staan als je met grote groepen wil barbecueën. Een houtskool barbecue blijft minder lang warm en zijn meestal niet heel groot.

Gas d’r op en gaan!

Geen gedoe. Aansluiten en grillen maar! Kun jij je hierin wel vinden? Check. Dan is een barbecue op gas de oplossing voor jou! Veel makkelijker gaat het niet worden en je kunt lekker snel beginnen.

Een gas BBQ is perfect voor grotere groepen. Geen gedoe met afkoelende kolen en bereiden van de gerechten vraagt om weinig ervaring. Nadeel is wel dat je voordat je gaat beginnen even moet checken of je gasfles goed gevuld is. Kom je er op zondagavond 20:00 uur achter dat deze zo goed als lees is, dan heb je een probleem! Een goede voorbereiding is het halve werk!

Voordeel van een BBQ op gas is dat je deze makkelijk mee kunt nemen naar het park. Hiervoor zijn verschillende compacte4 varianten verkrijgbaar met een kleine gasfles. Zo kun je veilig met je vrienden grillen in je favoriete park! Check van te voren wel even of barbecueën in het park is toegestaan.

Weinig ruimte, toch barbecueën

Woon je op drie hoog in de stad en is een rokende houtskool BBQ niet helemaal geschikt voor jouw balkon? Don’t worry, de elektrische BBQ is jouw redding deze zomer!

Stekker in het stopcontact en gaan! Zo makkelijk is het. Een elektrische BBQ is perfect voor kleine gezelschappen en voor plekken met weinig ruimte.

Voor de echte pro’s

Ga jij deze zomer eens flink uitpakken voor je vrienden? Nou, dan is een complete buitenkeuken iets om over na te denken! Geef toe, je bent wel helemaal het mannetje van de buurt natuurlijk met zo’n buitenkeuken in achtertuin! Kost wat, maar dan heb je ook wat! Een beetje buitenkeuken begin bij €700,-. Dit kan oplopen tot een slordige €4500,-. Steel je wel de show met deze hele dikke buitenkeuken van Weber!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here