Je bent gezegend met een volle bos krullen! Tenminste, dat is wat anderen vaak tegen je zullen zeggen. In veel gevallen kijken vrouwen met zo’n ‘prachtige’ bos krullen daar heel anders tegenaan. 

Droog haar, pluizige krullen en krullen die het nog geen ochtend volhouden en er de rest van de dag futloos bijhangen. Het zijn voor veel krullenbollen bekende struggles.

Het verzorgen van krullen kan een tijdrovende klus zijn en over het algemeen staat het plankje in de douche vol met dure shampoos.

Maar welke shampoos werken nou echt? De meeste merken beloven je de mooiste krullen na 1 wasbeurt. De praktijk: een lege portemonnee en een badkamer vol shampoos die net niet het gewenste effect hebben. 

Met miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft deze methode zijn kracht en werking meer dan bewezen. 

Maar, er is een oplossing! Yes, er is een speciale methode die definitief een einde maakt aan jouw pluizige bos krullen en deze omtovert in een bos natuurlijke en elastische krullen. 

Huh? Echt? Dan klinkt toch te mooi om waar te zijn. Eens, maar de CG Methode (curly curl methode) is een specifieke methode voor het herstellen en onderhouden van krullen. Met miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft deze methode zijn kracht en werking meer dan bewezen. 

De CG Methode is bedankt door Lorraine Massey. Ze schreef er zelfs een boek over: Curly Girl: The Handbook. 
Deze methode schrijft voor dat je shampoos zonder sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol gebruikt. De meeste shampoos bevatten sulfaten. Dit zijn agressieve reinigers die je haar uitdrogen. En dat wil je natuurlijk niet. 

Voordat je start met de Curly Girl methode doe je eerst de haartest. Hiermee bepaal je de conditie en staat van je haar en na de test weet je welke producten je het beste kunt gebruiken. 

Vervolgens gebruik je alleen nog CG vriendelijke haarproducten voor een natuurlijke bos krullen.

Naast het toepassen van de CG methode hebben we nog een paar tips voor je op een rij gezet om pluizige krullen te verminderen: 

  • Was je haar niet te vaak en vooral niet met te heet water
  • Een ruwe kussensloop is een veel voorkomende veroorzaker van pluizig haar. Gooi je kussensloop het raam uit en vervang deze door een satijnen kussensloop. (Hier te koop: https://www.cgproducten.nl/nl/shop/diverse-producten/haar-accessoires/)
  • Pluizend haar is in de meeste gevallen niet goed gehydrateerd. De vochtbalans in je haar is niet goed. Gebruik daarom zoveel mogelijk hydraterende haarproducten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here