Het lijkt wel alsof de corona periode ervoor heeft gezorgd dat er steeds meer reclame wordt gemaakt voor het fenomeen; weinig werken en toch financiele vrijheid ervaren. Heb jij zo’n advertentie ook wel eens voorbij zien komen? Met name op social media zie je veel advertenties voorbij komen. Maar ook via de wat meer traditionele media kanalen verschijnen steeds meer nieuwsberichten over dit fenomeen.

Waar komt dit vandaan? Is dit een nieuwe trend? En wat houdt het precies in? In dit artikel praten we je bij.

Weinig werken terwijl de euro’s met bakken tegelijk binnenstromen. Wie wil dat nou niet? Met soortgelijke slogans werven verschillende bedrijven nieuwe cursisten voor deelname aan een programma waarmee financiële vrijheid met een minimale inspanning dichterbij lijkt dan ooit. 

Over het algemeen bieden dit soort bedrijven twee type cursussen aan: een affiliate marketing cursus of een cursus voor dropshipping. Een korte uitleg.

Snel geld verdienen met affiliate marketing

Bij affiliate marketing plaatst een adverteerder een affiliate link op een (affiliate) website. Zodra iemand vervolgens op de affiliate link klikt gaat diegene naar de website van de adverteerder. Als diegene dan binnen de aangegeven cookie tijd (vaak 100 dagen, soms 365) iets koopt op de website van de adverteerder, krijgt de eigenaar van de affiliate website een klein percentage. Dit is afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt tussen de adverteerder en de eigenaar van de affiliate website. Vaak komt dit neer op een percentage tussen de 2% en 10%.

In een voorbeeld ziet dat er zo uit. Stel je hebt een blog website over reizen en je plaatst een blog over je kampeervakantie naar België. In dit blogartikel geef je ook informatie over de tent waarmee je hebt gekampeerd. Daarbij plaats je een affiliatelink naar bol.com. Wanneer één van je lezers vervolgens op de link klikt en binnen de cookie tijd iets koopt bij bol.com, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag.

Affiliate marketing wordt veelal toegepast door bloggers of websites die reviews schrijven over producten en diensten. 

Let op; het artikel gaat verder onder de afbeeldingen.

Meer weten over affiliate marketing? Neem eens een kijkje op de website van geldenvrijheid.nl. Hier vind je meer informatie over de verschillende aspecten van affiliate marketing en passief inkomen.

Nieuwe trend: dropshipping

Dan dropshipping. Een totaal ander verhaal. Dropshipping is een vorm van e-commerce die de laatste jaren flink in opkomst is. Deze trend heeft voornamelijk te maken met de opkomst van Aliexpress en het gemak waarmee we vandaag de dag producten kunnen bestellen uit bijvoorbeeld China. 

Bij dropshipping is er sprake van een complete webshop. De producten worden daadwerkelijk in de webshop afgerekend. Het product wordt vervolgens door een leverancier verzonden. Een dropship webshop heeft dus geen voorraad en verstuurd zelf dus geen bestellingen. De dropship webshop ontvangt uiteindelijk een percentage van het verkochte product. Welk percentage is ook in dit geval afhankelijk van de afspraken tussen leverancier en dropship webshop.

Dat klinkt perfect, wel bestellingen binnenhalen maar geen voorraad en bestelling verzenden. Hou er echter wel rekening mee dat je wel zelf verantwoordelijk bent voor service, support en retouren.

En dan nu de hamvraag; kun je met één van beide methodes ‘makkelijk’ geld verdienen zonder al te hard werken?

Het antwoord op de vraag of je er ‘veel’ geld mee kunt verdienen is makkelijk, namelijk: ja. Maar dat geldt eigenlijk voor alles. Je kunt ook veel geld verdienen met postzegels verzamelen, voetballen of bergbeklimmen. 

De vraag is, kun je er ‘makkelijk’ geld mee verdienen zonder veel te hoeven werken? Ook hierop is het antwoord makkelijk, namelijk: nee. 

Voor beide methoden (affiliate marketing en dropshipping) geldt dat je niet de enige bent die hier mee bezig is. Dat hoeft niet te betekenen dat je er geen geld mee kunt verdienen, maar realiseer je wel; dagelijks komen er tientallen (misschien wel honderden) nieuwe affiliate websites en dropshipping websites online. Slechts een fractie van deze websites bestaat vervolgens langer dan een jaar met een omzet van €1000,- per maand. 

Voor beide methodes geldt dus, zoek een niche en wees uniek. Voor een dropship webshop ligt dat voor een belangrijk deel in de leverancier. Als jij je leverancier binnen 2 kliks hebt gevonden op Google, is de kans groot er al honderden webshops dezelfde producten verkopen. 

Dus, bezint eer ge begint. Maar realiseer je ook, binnen iedere markt is ruimte voor vernieuwing!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here