Iedereen die vaak een pet draagt kent het merk New Era wel. Het merk is opgericht in 1920 in New York en door de Duitser Ehrhardt Koch, tijdens het schrijven dit artikel bestaat het merk dus al ruim 100 jaar. Wist je dat New Era petten worden gedragen door alle Major League baseball teams, ze zijn de officiële leverancier. Denk aan de New York Yankees, Boston Red Sox, Chicago Cubs en bijvoorbeeld de San Francisco Giants. Maar ook de Korea Baseball Organization ook wel bekend als de KBO en de NHL en NBA. Online kun je de leukste caps van New Era vinden.

Wie en Wanneer wordt het Gedragen

De caps van New Era worden allang niet meer gedragen door alleen de spelers van de MLB, NHL en NBA. De petten worden als fashion item gedragen door de jonge en oude generatie. Vooral de vintage caps die tegenwoordig niet meer worden gedragen tijdens wedstrijden zijn een echt fashion item geworden. De designs van de petten zijn van alle tijden en raken dus ook nooit uit de mode. Draag ze tijdens een avondje uit, gewoon in je vrijetijd in combinatie met een stoer of hip outfit. Kies online uit de leukste caps van New Era, denk aan een New York Yankees pet, een Chicago Bulls pet of bijvoorbeeld een LA Lakers pet.

De Geschiedenis van het merk

Ehrhardt Koch begon in 1920 en noemde het bedrijf eerst E Koch Cap Co, pas in 1922 werd de naam veranderd in New Era. In 1934 werden de eerste caps voor de Cleveland Indians gemaakt. Ze hadden wel concurrentie van de bedrijven Wilson, Spalding, Rawlings, en McAulife. Maar vandaag de dag heeft New Era niets meer van deze bedrijven te duchten. In de jaren 40 maakte New Era al petten voor meerdere honkbalteams. In de latere jaren van jaren 40 kwam het bedrijf met de eerste verstelbare petten, wat het succes nog meer vergrote.

Vanaf 1954 kregen de petten een new design en kregen zij de naam 59fifty, deze waren ook wel bekend als de Brooklyn style cap. Ook kreeg de bemanning van de Apollo 11 op maat gemaakte hoeden van New Era. Dit zei destijds natuurlijk al veel over de machtspositie van het bedrijf. In de jaren 80 begon het bedrijf ook caps te leveren aan sportteams van universiteiten. Het dragen van de New Era caps werd een grote trend en de stappen die zij in 100 jaar hebben gemaakt zijn dan ook enorm te noemen.

Bekijk hier online de leukste caps van New Era en ik weet zeker dat er één voor jou tussen zal zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here