Virtual reality wordt voor steeds meer doeleinden gebruikt, dit komt ook mede doordat het ook steeds toegankelijker wordt op het toe te passen. In het begin werd virtual reality voornamelijk toegepast in spellen en in video’s, tegenwoordig kun je er veel meer mee. Ook binnen de video’s en de gamewereld is virtual reality flink gegroeid. In deze blog gaan we het hebben over de ontwikkeling van virtual reality.

Wat is virtual reality?   

Virtual reality is een virtuele dimensie welke de realiteit speelt. Het ziet eruit als een video game of als een normale video, maar de belevenis is wel realistischer dan bij een normaal video game of een video. In virtual reality kun je namelijk vrij rondkijken, de kant waarop je opkijkt met je hoofd krijg je ook te zien in de game of de video. Als je dan bijvoorbeeld een video kijkt dat je in een achtbaan zit en je hebt een VR bril op, kun je ook de sensatie van de achtbaan voelen. Virtual reality wordt altijd gebruikt met een VR bril. 

De ontwikkelingen van virtual reality gaming 

Aangezien je anno 2022 steeds meer kan met VR, wordt het ook steeds een interessant platform om te gebruiken. Als je kijkt naar het gamen kun je met VR nu een veel realistischere ervaring creëren, dan dat je een paar jaar geleden kon. Je hebt nu zelfs speciale virtual reality trainingen, om de game ervaring zo goed mogelijk te maken met VR. Eerst was VR alleen met een bril en dan een normale controller of een toetsenbord. Tegenwoordig heb je ook speciale VR controllers waardoor je ook je handen kan gebruiken, net zoals je ze in het echt zou gebruiken. 

Virtual reality maar dan zakelijk? 

Tegenwoordig wordt VR ook steeds meer gebruikt voor zakelijke doeleinden. Zo kun je met behulp van VR een digitale tentoonstelling geven, van eventuele plannen voor het bouwen van een nieuw pand. Met vr VR krijg je een beeld hoe het pand eruit moet komen te zien, zonder dat je eerst het pand moet laten bouwen. Ook wordt VR steeds meer gebruikt in het opleiden van personeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kraanmachinist, deze kunnen nu eerst VR workshops volgen. Zodat ze in een veilige omgeving kunnen oefenen met het bedienen van een kraan. Het is beter om te leren van je fouten in een digitale wereld dan in het echt.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here