Na een heerlijke zomeravond vol met lekker eten en drinken nemen wij graag na het eten een lekker afzakkertje, een likeurtje! Bij voorkeur een likeur die past bij een lichte en zomerse maaltijd. Wij komen dan al gauw uit bij Limoncello. Eén van onze favoriete likeuren uit Italië.

In samenwerking met Sardinia Products hebben wij de Quarantino getest. Nog even voordat je verder gaat lezen; In dit artikel beschrijven en testen wij alcoholhoudende producten. Ben je nog geen 18? Wacht dan nog even!

Quarantino is een nieuw product en een unieke mix van twee andere likeuren; Limontino en en Arantino. Huh? Quarantino, Limontino en Arantino? Jep, dit zijn de drie likeuren van Sardinia Products met een subtiele verwijzing naar de bedenker; Robertino. Limontino is een Limoncello, Arantino een Arancello en Quarantino een unieke mix van beide likeuren. 

Bereid volgens eeuwenoud familierecept

Nergens anders in de wereld worden zoveel eeuwenoude familierecepten bewaard dan in Italië. Van verschillende pasta’s, wijnen en de lekkerste salades. In Italië heeft iedere regio zijn eigen geheimen. En dat geldt ook voor het ‘geheime’ familierecept waarmee de likeuren van Sardinia products worden gemaakt. Het geheim wordt door de familie nog steeds goed bewaard op het italiaanse eiland Sardinië.

Het mooie van dit soort (streek)producten is dat je de liefde voor het land, de streek en in dit geval het eiland er vanaf straalt. Kleinschalig geproduceerd volgens een eeuwenoud familierecept. 

Limontino en Arantino

sardegna centraal gelegen op het eiland sardinie

Beide likeuren zijn met een knipoog vernoemd naar de producent Robertino. De basis voor het maken van Limontino (Limoncello) is de schil van citroen die groeit op het eiland Sardinië, in de zogeheten blue zone. In deze Blue zone leven de inwoners gemiddeld genomen gezonder en gelukkiger. Benieuwd hoe dit kan? Lees dan eens dit artikel. Het klimaat en omstandigheden zijn hier ideaal voor het telen van citroenen. De biologische citroenen worden hier ter plekke geplukt en geschilt.

In de distilleerderij wordt er vervolgens een water, alcohol en suiker aan toegevoegd. Een hele hoop liefde voor het eiland Sardinië en het geheime familierecept zorgen uiteindelijk voor een overheerlijke Limontino.

Verwissel de citroenschillen met sinaasappelschillen en je krijgt Arantino (Arancello). Enige verschil is dat sinaasappels niet het hele jaar door groeien in Sardegna. Toch is Arantino het hele jaar door verkrijgbaar.

Quarantino. Een amico di tutti

Soms kan het heel eenvoudig zijn; meng 2 bestaande likeuren en je hebt een nieuwe hit te pakken. Of het helemaal zo makkelijk is gegaan is bij ons niet helemaal bekend. Maar feit is wel, Quarantino is een goed geslaagde mix van Limontino en Arantino. Tijdens het testen van deze beide likeuren is het idee ontstaan om ze te mengen. De smaak sloeg aan bij het testpanel en ze voorspelden toen al; deze likeur wordt een echte ‘amico di tutti’, een echte allemansvriend.

Niet echt een liefhebber van alcohol? Dan kun je een likeurtje sowieso beter overslaan. Ook deze Quarantino is geen kinderachtige jongen. De 30% alcohol is zeker aanwezig. Dus drink en geniet met mate.

De Quarantino combineren en mixen

Zoals het heurt staat een likeurtje vaak aan het einde van de maaltijd op het menu. De Quarantino combineert goed bij een zomerse maaltijd zoals een salade of bij een visgerecht.

Tip; leg de fles Quarantino voordat je gaat eten in de vriezer. Quarantino is op z’n lekkerst al ‘ie ijskoud is.

Quarantino kun je ook goed gebruiken als basis voor een mixdrankje of cocktail. Het zijn veelal mixdrankjes en cocktails waarbij Limoncello als basis geldt. Door de Limoncello te vervangen met Quarantino geef je het net even een unieke finishing touch.

Een aantal suggesties voor het mixen van Qaurantino zijn;

  • Mixen met Tonic of spa rood zorgt voor een heerlijke fris drankje. Als verhouding zou je ¼ deel Quarantino en ¾ deel frisdrank kunnen aanhouden.
  • Mix Quarantino met casave is een echte aanrader.
  • Limoncello ijs is natuurlijk heel bekend en populair. Ga je zelf ijs maken? Gebruik dan in plaats van Limoncello eens de Quarantino. 
  • Voor een lekkere cocktail kun je Quarantino mixen met 7up. Voeg hier vervolgens nog een bolletje citroenijs aan toe en je hebt een heerlijk zomerse cocktail.

De likeuren van Sardinia products zijn te koop in hun eigen webshop en bij verschillende slijterijen. Ook zie je de likeuren steeds vaker bij verschillende horeca gelegenheden. Heb jij ze al gespot?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here