Een goede fiets kopen is erg belangrijk. Zeker als je deze elke dag gaat gebruiken voor bijvoorbeeld het fietsen naar je werk of als je houdt van het maken van mooie en lange fietstochten. In Nederland zijn er erg veel verschillende fietsmerken op de markt, maar hoe kies je uit al deze verschillende merken? En kies je dan voor een elektrische fiets of een normale fiets? In dit artikel nemen we een aantal goede fietsmerken met je door om je te kunnen helpen met het maken van een goede keuze.

Cannondale

Cannondale is een fietsmerk dat is gestart in 1971 vanuit een werkplaats in Connecticut. Wat dit merk anders deed in deze tijd is het maken van fietsen van aluminium en carbon. Andere merken waren in deze tijd nog bezig met het produceren van fietsen van staal. De keuze in materiaal maakte dit merk toen der tijd al uniek.

Cannondale is een van de toonaangevende bedrijven in de fietsindustrie. In de loop der jaren hebben ze een grote verscheidenheid aan fietsen geleverd. Een treinstation in Wilton, Connecticut staat bekend als de Cannondale Metro-North is de inspiratie achter de naam van het bedrijf. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd door te komen met innovatieve frames en andere nieuwe functies.

Bij Cannondale kan je terecht voor mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en mooie stadsfietsen. Met een Cannondale zit je eigenlijk voor elke type fiets goed.

Gazelle

Gazelle is een van de bekendste en oudste fietsmerken in Nederland. Het merk begon al zo’n 125 jaar geleden met de productie van hun eigen fietsen in Dieren, Gelderland. Een echt Nederlands merk dus! Met een productie van meer dan 250.000 fietsen per jaar is dit merk een leider in de markt en ook qua innovatie is dit merk erg goed bezig. Naast innovatie is duurzaamheid iets wat bij Gazelle hoog in het vaandel staat.

Bij Gazelle kan je ook terecht voor verschillende mooie fietsen. Gazelle staat al jaren bekend om hun mooie, degelijke en kwalitatieve stadsfietsen. Maar ook voor andere modellen kan je bij Gazelle terecht. Gazelle is namelijk ook gaan innoveren in het maken van moderne bakfietsen. De Gazelle Makki is hun nieuwste bakfiets model, uitgebracht in 2021. Deze moderne en elektrische bakfiets is een echte must-have voor een gezin met kleine kinderen.

Naast de elektrische bakfietsen verkoopt Gazelle ook erg mooie en duurzame elektrische fietsen. Als je opzoek bent naar een degelijke stadsfiets, elektrisch of niet-elektrisch, is Gazelle altijd een goede keus.  

QWIC

Ben je opzoek naar een modern fietsmerk dat voorloopt op design en innovatie? Dan moet je bij de elektrische fietsen van QWIC zijn. Dit merk is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman en focust zich volledig op het maken van prachtige elektrische fietsen. Het team van QWIC werkt vanuit Amsterdam aan de mooiste en meest innovatieve designs voor hun huidige en nieuwe elektrische fietsen. QWIC zet zich in voor de ontwikkeling van innovatieve e-bikes. Hiermee willen ze zorgen voor een toekomst met autovrije steden om de huidige mobiliteitsproblemen in steden te verminderen en bij te dragen aan duurzamere toekomst.

Deze elektrische fietsen van QWIC zijn onder andere verkrijgbaar bij Het Fietshuys in Amstelveen en Abcoude.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here