Het kopen van een kraan voelt misschien niet als een grote beslissing, maar het is wel iets wat u meerdere keren per dag zult gebruiken. Daarom is het belangrijk om er eentje te hebben die werkt naar verwachting en jaren mee zal gaan. Dat maakt het een aankoop waar u toch goed over na moet denken. We helpen een handje, want dit zijn de punten waar u op moet letten bij het online kopen van een kraan!

Kies de juiste soort kraan: voor de douche, het bad, de wastafel of het toilet

Wellicht eentje die voor de hand liggend is, maar desondanks is het belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten kranen die er zijn. Gaat u bijvoorbeeld voor een normale douche of kiest u voor een regendouche?

Bij een bad zijn ook meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld een opbouwkraan of een inbouwkraan. Afhankelijk van het type bad dat in uw huis staat, is dit een belangrijk punt om naar te kijken. Bij een vrijstaand bad zal een opbouwkraan een makkelijkere keuze zijn, maar is een inbouwkraan ook mogelijk. Beide kranen hebben een andere look, zo is een inbouwkraan meer minimalistisch en valt de vrijstaande kraan meer op. Meet de ruimte rondom het bad dan goed op en controleer de afmetingen op de website zodat u zeker weet dat het goed past.

Ligt de voorkeur bij een handmengkraan of thermostaatkraan?

Er zijn diverse type kranen, zoals een handmengkraan en een thermostaatkraan. Dit heeft te maken met hoe de kraan werkt om de juiste temperatuur te krijgen.

Een thermostaatkraan mengt het koude en warme water automatisch, waardoor u dit niet zelf hoeft te doen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur snel op de gewenste warmte staat! Nadat de kraan warm is geworden, hoeft u vaak niet meer aan de knop van de temperatuur te draaien.

Bij een handmengkraan moet u met twee verschillende grepen, een koude kraan en een warme kraan, zelf de temperatuur samenstellen. Bij de handmengkraan kost het daarom iets meer tijd voordat het water op de juiste temperatuur is, omdat u die altijd zelf moet vinden. Het draaien aan de grepen is een secuur werkje, want we willen natuurlijk allemaal de perfecte temperatuur vinden.

Koperen – rosé goud wastafelkraan

Gaat u voor één greep, twee grepen of meer?

Een kraan komt in meerdere uitvoeringen, waaronder het aantal grepen. Dit heeft invloed op hoe u de kraan zal bedienen.

Een kraan met twee grepen hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Zo heeft een handmengkraan dus twee grepen: één voor het koude water en één voor het warme water. Het kan ook zo zijn dat een kraan wél een thermostaatkraan is, maar ook twee grepen heeft. Dan is er één greep voor de temperatuur en één greep voor de bediening van de kraan.

Een voorbeeld van een thermostaat met twee grepen zijn de grepen van een (regen)douche. Aan de ene kant kunt u draaien om de kraan warmer of kouder te hebben en aan de andere kant kiest u de intensiteit van het water. Bij een regendouche heeft u hier vaak ook nog de keuze tussen het afzonderlijk bedienen van de handdouche en de regendouche. Hier heeft u soms zelfs de optie om voor een kraan te gaan met drie of vier grepen. Bij de productinformatie op de website vindt u hoeveel grepen de betreffende kraan heeft.

Tenslotte zijn er ook kranen die één greep hebben. Een wastafelkraan is een veelvoorkomende kraan die één greep heeft. Door de kraan omhoog te doen, bepaalt u de intensiteit van het water en door de greep naar links of naar rechts te verplaatsen, kiest u de temperatuur. Bij een douche kan dit ook hetzelfde werken.

Chroom badkraan

Past de kraan bij het interieur?

We hebben natuurlijk allemaal een bepaalde interieurstijl in onze woning en de kraan moet daar goed bij passen. Gelukkig zijn er ontzettend veel opties mogelijk, dus het vinden van de perfecte kraan is geen onmogelijke taak.

We hebben onder andere de volgende keuzes uit kleuren: zwarte kranen, chroom kranen, gun mentaal kranen, koperen kranen en gouden kranen. Daarbij hebben we ook nog verschillende soorten koperen kranen, zoals verouderd koper, geborsteld koper en geborsteld koper PVD. Het is dus makkelijk om een kraan te vinden die bij uw wensen past. Liever een koperen kraan die niet heel fel is? Kijk dan eens naar de geborsteld koper- rosé goud PVD!

Het is lastig om de kleur vanaf een foto goed in te schatten, dus houdt er altijd rekening mee dat de kleur iets kan afwijken.

Wat voor vorm moet de kraan zijn?

Als laatste is het belangrijk om te bepalen hoe groot de kraan moet zijn en welke vorm deze moet hebben.

Kies bijvoorbeeld of u gaat voor een douche met een normale douchekop of dat u gaat voor een regendouche met handdouche. Voor een wastafelkraan kunt u denken aan de vorm. Gaat u voor een kraan die hoog en mooi gebogen is, of voor eentje die recht vooruitsteekt? Hierin hebben we ook veel keuze in verschillende kleuren, waardoor ze goed op uw wensen zullen aansluiten. Kijk ook goed naar de diverse maten van de kraan, zo heeft u een beter beeld van hoe groot het in uw ruimte zal ogen.

Bij https://www.sanitear.nl/kranen/  vind je ongetwijfeld een douchekraan die aan jouw wensen voldoet als je weet waar je naar op zoek bent! Misschien is het even een moeilijke keuze, maar doordat het assortiment zo groot is, weten we zeker dat u een kraan zult vinden die geheel bij uw wensen en interieur past. Bent u toch nog niet helemaal zeker en wilt u graag advies? Onze badkamerspecialisten staan altijd klaar om u een handje te helpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here