Hoe kies is het beste voetenbad uit?

Even helemaal tot ontspanning komen? Dat kan op verschillende manieren, maar zo makkelijk als met een voetenbad ga je niet snel vinden. Voor een goedkope prijs haal je een voetenbad in huis en het apparaat kan je dagelijks gebruiken. Zet je voeten in het bad en de borstels en bubbels nemen je voeten volledig over. Naast het feit dat een voetenbad heerlijk ontspannen aanvoelt haalt het ook bacteriën en eelt weg. Het is dus een apparaat die voor meerdere doeleinde een erg goede functie heeft. In dit artikel gaan we dieper in op wat een voetenbad is en waar je op moet letten bij het kopen van het beste voetenbad.

Wat is een voetenbad?

Een voetenbad is een apparaat waar je specifiek je enkels en voeten in kan baden. Het doel van een voetenbad is masseren, wassen of het genezen van de voeten. Tegenwoordig zijn er elektrisch aangedreven voetenbaden die iedere plek van je voet meenemen. Het water wordt opgewarmd tot een bepaalde temperatuur, waarna je je voeten in het bad kan stoppen.

Voetenbadje kopen: waar op letten?

Wil je een goed werkende en betrouwbaar voetenbad kopen van de hoogste kwaliteit, moet je op een aantal punten letten. Deze aspecten bepalen of een voetenbad goed werkt, veilig is en een lange levensduur heeft. Uiteindelijk is een voetenbad een massage apparaat voor je voeten, en wil je dit gevoel ervaren. Ga deze punten langs bij je aankoop overweging en je maakt gegarandeerd de juiste keuze:

Temperatuurinstellingen

Ten eerste is het belangrijk wat de maximale temperatuur van het voetenbad is. Bij een ontspannen gevoel of massage wil je natuurlijk warm water voelen. Kijk dan ook tot hoeveel graden je het voetenbad maximaal kan opwarmen. Bij de elektrische modellen is de temperatuur vaak af te lezen van de display en in te stellen met een afstandsbediening. 

Bubbelmassage

Bij een massage voor je voeten zijn bubbels natuurlijk een vereiste. Niet alleen warm water, maar ook de krachtige jets (die zorgen voor bubbels) moeten een goede werking hebben op het ontspannen effect van het menselijk lichaam. Koop dus altijd een voetenbad die over een bubbelfunctie beschikt. Zo kom je heerlijk tot rust en voelt de massage nog beter aan. 

Grootte

Nog een belangrijk punt is de grootte van het voetenbad. Niet ieder persoon heeft dezelfde voetmaat. Dit betekent dat je niet zomaar een voetenbad kan kopen in de hoop dat je voet erin past. Ook voetenbaden worden speciaal op maat gemaakt, waarbij er een speling zit van misschien 3-4 maten (zoals bij sokken). Bekijk de productinformatie zorgvuldig en lees af welke voetmaat in het voetenbad past. 

Conclusie:

Heerlijk ontspannen vanuit huis of waar dan ook? Een voetenbad is makkelijk mee te nemen en eenvoudig te gebruiken. Warm het water op, zet de bubbelfunctie aan en plaats je voeten in het bad. Zonder dat je het doorhebt genezen je voeten en zullen de meeste bacteriën verwijderd worden. Wel heb je door dat je lichaam heerlijk tot rust komt en dat je beter in je vel gaat zitten van een voetmassage. Belangrijk is vooral om naar de kwaliteit en de grootte van het voetenbad te kijken. Dit bepaalt uiteindelijk of je een geschikt bad koopt.