Zodra de dagen korter en kouder worden is het duidelijk het wordt weer kerst. Een tijd van gezelligheid en samen zijn. Een tijd waarbij we elkaar leuke cadeautjes geven en de adventsperiode breekt weer aan, hoe anders dat dit jaar is beseffen we ons allemaal. Daarom is het des te leuker of tijdens de advent met een originele adventskalender af te tellen naar de kerst.

Wat is een adventskalender eigenlijk?

Met een deze kalender kun je aftellen tot de kerst, meestal is het een dunne doos met een leuke kerstprint of dito design. Op de doos zijn 24 deurtjes of vakjes gemaakt die je eenvoudig kunt open maken. Achter de deurtjes tref je dan iedere dag een klein cadeautje aan. Het eerste deurtje mag je op 1 december openen en het laatste deurtje mag op kerstavond open.

De meeste kalenders zijn natuurlijk rijkelijk gevuld met chocolade. Maar tegenwoordig kan het niet gek genoeg. De redactie van mijn-adventskalender heeft bijvoorbeeld al kalenders gezien welke tot de rand toe zijn gevuld met lekkere kruiden, cosmetica, en zelf sieraden. Er zijn natuurlijk ook speciale adventskalenders voor in de slaapkamer.

Hoe kies je een adventskalender?

Er zijn echt tientallen advent-kalenders op de Nederlandse markt. Bekende winkelketens Zoals Rituals hebben ieder jaar meerdere kalenders voor de kerst te koop en deze worden ieder jaar populairder. Vorig jaar waren de Rituals Adventskalenders als ruim voor 1 december uitverkocht.

De keuze voor een kalender wordt mede bepaald door een aantal factoren. Zoals leeftijd, een jongen of een meisje, en natuurlijk je budget.

Waar koop je een adventskalender?

Tegenwoordig kun je overal wel terecht, ook online is het aanbod steeds groter. De kalenders in de supermarkt zijn steevast goed gevuld met zoetigheid. Voor een beter gevulde waardevolle verrassing kun je online ook goed terecht. Op mijn-adventskalender.nl hebben ze een goed overzicht gemaakt en in handige categoriën ingedeeld. Hiermee kun je in één oogopslag de juiste keuze maken.

Wees creatief

Ben je creatief en heb je een speciale band met iemand? Maak dan zelf een leuke adventskalender met kleine cadeautjes. Je kunt bijvoorbeeld zakjes vullen en deze aan een feestelijk lint hangen. De zakjes of doosjes geef je allemaal een nummer en hang je vervolgens aan het lint. Hiermee geef je een unieke adventskalender weg en je kunt het cadeau volledig personaliseren. Kleine cadeautjes kun je bijvoorbeeld kopen bij winkels zoals de Action en Kruidvat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here