Als je wilt indrukwekkende sprongen wilt met een step, heb je daar wel een extra stevige step voor nodig. Ten eerste wil je natuurlijk dat je zelf heelhuids je stunt kunt uitvoeren. En ten tweede wil je niet na elke stunt een nieuwe step hoeven kopen. Daarom: stuntstep. Deze zijn extra stevig gebouwd waarmee je dus zoveel mogelijk capriolen kunt maken. Een erg leuke hobby die velen met je delen. Jong en oud. De steppen zijn er ook voor kinderen.

Verschil gewone step en stuntstep

Een stuntstep verschilt qua uiterlijk niet heel veel van een gewone step. Maar zoals we hierboven al vertelden: een stuntstep is veel steviger gebouwd. Zo heeft het veel sterkere wielen, welke ook kleiner zijn. Een sterker stuur, wat niet verstelbaar is. Ook is de step niet opvouwbaar. De aluminium velgen met massieve banden zijn gemaakt om de impact van elke harde landing op te vangen. Alles om die stevige en duurzame constructie tegemoet te komen. Zo kun jij en/of je kind veilig steppen, stunten en freestylen.

6 kenmerken stuntstep

  • Aluminium velgen
  • Massieve banden
  • Stalen voorvork
  • Niet inklapbaar
  • Robuuste rubberen handgrepen
  • Van diverse pro merken als Ryder en Hudora

Voor kinderen

Stunten of freestylen met een step is dus iets voor jong en oud. Daarom zijn er ook hele mooi steppen te koop voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. En ‘stunten’ is natuurlijk ook een vrij breed begrip. Zeker als je kind net op een step staat en de eerste meters aflegt, zal hij of zij niet meteen allerlei stunts uit willen halen. Dat komt met de tijd. En ook dat kan natuurlijk prima op een stuntstep: “gewoon” rondrijden.

Naast dat steppen erg leuk is om te doen, is het ook goed voor de spierontwikkeling van je kind (en lichamelijke beweging is voor iedereen belangrijk). Alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Het verbetert daarbij ook duidelijk de motoriek en evenwicht van je kind. Daarbij is een stuntstep ook nog eens goed voor de conditie.

Stunten? Denk om je veiligheid

Laten we eerlijk zijn: stuntsteppen kan best gevaarlijk zijn. Je doet er dan natuurlijk ook verstandig aan om voor goede bescherming te zorgen. Of je nou zelf wilt steppen of je kind of beide. Met de juiste bescherming kun je al aardig wapenen tegen vallen. Dat geldt ook voor kinderen. Stunten zal ook voor hen in het begin nog vaak met vallen en opstaan gepaard gaan. Koop daarom zeker een kinderhelm, beschermingssets, knie- en elleboogbeschermers.

Waar zijn stuntsteppen te koop?

Dat kan bij een fysieke winkel bij jou in de buurt. Maar ook een stuntstep kun je natuurlijk online kopen. Veel hoeft dat ook niet te kosten. Je hebt al een step voor nog geen 40 euro. Er zijn een aantal steengoede webshops die specifiek gespecialiseerd zijn in fietsen, steppen en skateboards voor kinderen. Zij weten je dan ook van alle advies te voorzien die je nodig hebt, voor je overgaat op de aankoop. Kom je er dus niet uit? Dan staan zij voor je klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here