Ben je toe aan wat ontspanning? Ben je laatste tijd druk geweest, heb je veel stress gehad en heb je weinig tijd gehad om weer tot jezelf te komen? Dan is een ontspanningsmassage in Friesland de ideale oplossing. Door een ontspanningsmassage in Friesland zult u tot rust komen en zich energierijker gaan voelen. Je spieren zullen ontspannen aanvoelen en je kunt er weer even tegenaan. In deze blog lees je van alles over een ontspanningsmassage in Friesland, zoals de werking en de voordelen hiervan.

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een van de bekendste massages. Ontspanningsmassages worden veel uitgevoerd en ze zorgen voor, zoals het woord al zegt, ontspanning. De massage heeft een kalmerende werking en zorgt ervoor dat je spieren gaan ontspannen. Ook bevorderd deze massage je doorbloeding en verbeterd het de stofwisseling in het menselijk lichaam.

De massage brengt niet alleen je lichaam tot rust maar ook je geest. Deze vorm van massage is al duizenden jaren oud en wordt tegenwoordig nog steeds uitgevoerd. Tijdens de massage lig je vaak op je buik. Echter komt het ook voor de je op je rug ligt of dat je halverwege de massage moet omdraaien. Degene die jou masseert gebruikt verschillende technieken om jou tot ontspanning te brengen.

Denk hierbij aan het strijken van de huid. Maar ook duwen, kneden en schudden. Tijdens de massage wordt er druk gebruikt om je spieren los te maken. Dit kan hard zijn maar ook zacht. De masseur houd rekening met wat de gast fijn vind en zal ook vragen wat hij of zij het fijnst vind.

Door al deze bewegingen wordt je lichaam lekker los en kom je zelf ook tot rust. Als je voorafgaand een operatie hebt gehad, een blessure hebt of zwanger bent is het belangrijk om dit aan te geven aan de masseur dan kan hij of zij hier rekening mee houden.

Redenen om een ontspanningsmassage te nemen

Er zijn veel verschillende redenen om een ontspanningsmassage te nemen. De meest voorkomende reden waarom mensen een ontspanningsmassage nemen is om gewoonweg te kunnen ontspannen.

Ze willen ontspannen, de spieren soepel laten maken en hun stress laten verminderen. Echter worden ontspanningsmassages ook gebruikt om gezondheidsklachten te verminderen. Denk hierbij aan pijn. Dit kan pijn zijn die na de massage weer wegtrekt maar ook chronische pijn. Door de massage wordt de pijn de verminderd en niet weggenomen.

Ontspanningsmassages worden ook gebruikt voor stijve en/of pijnlijke spieren. Door de massage worden de spieren versoepeld en gaat de pijn weg. Daarnaast wordt deze massagetechniek ook gebruikt voor rug en nek klachten. Als laatst kan de massage worden ingezet bij hoofdpijn en migraine. Wist je dat een ontspanningsmassage ook op het werk mogelijk is. Een ideale manier om de stress even te verlichten en te gaan voor ontspanning op het werk, met een bedrijfsstoelmassage.

Voordelen van een ontspanningsmassage

Naast het ontspannen van het lichaam en de geest heeft een ontspanningsmassage ook vele andere voordelen denk hierbij aan:

 • Afvalstoffen worden sneller afgevoerd
 • De bloedcirculatie wordt gestimuleerd
 • Je spieren worden soepeler en zullen sneller herstellen
 • Je immuunsysteem wordt verstrekt
 • Stress wordt verminderd
 • Je voelt je energierijker
 • Helpt tegen depressie
 • Vermoeidheid neemt af
 • Bevorderd de spijsvertering en darmflora
 • Hormonen worden in evenwicht gebracht
 • Je bent minder vatbaar voor verkoudheid, griep etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here