In de winter kan het in huis ook best koud worden. Dit is niet prettig voor het wooncomfort maar ook niet voor de energierekening. Nu kan je natuurlijk sloffen of dikke sokken aan doen tegen koude voeten, maar het beste kan je je huis beter isoleren. Het isoleren van de vloer is hier een onmisbare stap in. Lees hieronder 4 tips of aandachtspunten vloerisolatie.

Tip 1- kijk of jouw woning een geïsoleerde vloer heeft

Vanaf ongeveer 1980 zijn woningen in toenemende mate gebouwd met matige vloerisolatie. Daarna, rond de jaren negentig werden steeds meer huizen van goede isolatie op de vloer voorzien. Is je huis gebouwd rond of voor 1980? Dan is het goed mogelijk dat er nog helemaal geen vloerisolatie aanwezig is.

Heb je een kruipruimte? Kijk dan via de kruipruimte of er isolatie onder de vloer is aangebracht. Als je dan de onderkant van de vloer kan zien, dus het beton of het hout dan betekent dit waarschijnlijk dat je nog geen vloerisolatie hebt.

Tip 2- isolatiemateriaal op de vloer voor een lagere energierekening

Een niet geïsoleerde vloer laat veel warmte ontsnappen dit is onnodig warmte verlies. Je moet dan meer en harder stoken en hebt een hoge energierekening. Het aanbrengen van goede vloerisolatie is daarom een van de belangrijkste energiebesparende maatregelen die je kan nemen. Je kan zowel een nieuwe vloer als een bestaande vloer isoleren.

Tip 3- isoleren door de juiste materiaalkeuze voor de soorten vloerisolatie

Er zijn heel veel verschillende materialen om je vloer mee te isoleren. Het is het waard om uit te zoeken hoe duurzaam die materialen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een betonnen vloer goed isoleren met vloerisolatie platen van kurk, dit is een lage investering met een goede isolatiewaarde. Daarnaast is dit ook een duurzaam isolatiemateriaal. Zo verduurzaam je je huis dubbelop! Extra tip: kijk hier welke subsidies er bestaan voor als je vloerisolatie laat aanbrengen.

Tip 4- voorkom een vochtige kruipruimte door vloerisolatie

Als je je vloer goed isoleert zorgt dit voor dat het in de kruipruimte minder tocht en minder goed geventileerd is. De vochtige lucht stijgt dan op maar kan nergens heen. Zo kunnen er vochtproblemen ontstaan. Kies daarom geschikt isolatiemateriaal en zorg voor voldoende ventilatie tegen optrekkend vocht zeker als je van plan bent te investeren isolatie van de kruipruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here