Hoe kies je nou de juiste verzorgingsproducten voor je haar? Een vraag die voornamelijk veel vrouwen bezighoud. En dat is best begrijpelijk. Je kapsel kan heel bepalend zijn voor je look en het is juist leuk om daar mee te spelen. Je haar stijlen, krullen met volume of toch een wavy look. Ieder kapsel vraagt om een speciale behandeling met daarvoor geschikte producten.

Doorslaggevend bij het kiezen van de juiste verzorgingsproducten is één belangrijk ingrediënt; proteïne. Maar wanneer gebruik je nou producten met proteïne, en wanneer kun je producten met proteïne beter even laten staan?

Wat is het effect van proteïne op je haar?

Een juiste proteïne balans is cruciaal voor gezond haar. Voornamelijk voor krullend – en wavy haar is de proteïne balans belangrijk om in de gaten te houden. Haar wat teveel proteïne bevat voelt droog en stroachtig aan. Het bevat dus teveel proteïne en te weinig vocht. Het haar kan ook sneller afbreken.

Haar met te weinig proteïne bevat vaal weer teveel vocht. Het haar is dan over gehydrateerd. Haar voelt in dit geval stroachtig aan en is erg pluizig. Het effect voor krullend – en wavy haar is dat krullen niet goed blijven zitten. De elasticiteit is te hoog waardoor krullen snel weer uitzakken.

Zo herstel je de balans

Voordat je kunt beginnen met het herstellen van de vocht-proteïne balans moet je eerst weten in welke conditie je haar verkeerd. Daarvoor kun je starten met een haartest. Voornamelijk voor krullenbollen is dit belangrijk om regelmatig te doen.

Een veel gebruikte test is de elasticiteitstest. Meer informatie over die test vind je op cgproducten.nl. Of check deze video met uitleg over de elasticiteitstest.

https://youtu.be/Mt9k9hU63pI

Nu je bekend bent met de conditie van je haar, kun je de juiste verzorgingsproducten in huis halen. Belangrijk is dus dat je goed op de etiketten kijkt in welke producten zoals shampoos, conditioners of gels proteïne zit.

Met de juiste verzorgingsproducten herstel je de balans in je haar. Het effect is snel zichtbaar en je krullen krijgen zichtbaar meer volume. Overigens heeft niet iedereen proteïne gevoelig haar. In sommige gevallen is het haar zelf in staat de balans goed te houden. Als dit bij jou het geval is heb je geluk.

Verder is het belangrijk om de haartest geregeld te herhalen. Voor een uitgebreid assortiment met de juiste producten check je de webshop van CGproducten.nl. Daar zijn alle productcategorieën handig ingedeeld op proteïne vrije producten en producten met proteïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here