Collageen is een van de belangrijkste eiwitsoorten voor ons lichaam

Ons lichaam zo gezond mogelijk houden wordt voor steeds meer mensen een belangrijk item. Ons voedselpatroon is behoorlijk veranderd in de loop der jaren en het komt steeds vaker voor dat we voedingssupplementen of toevoegingen naast ons voedsel innemen, om zo vitaal mogelijk te blijven. Dit gaat van proteïnes shakes tot visolie pillen tot tabletten tegen botontkalking.

Er zijn tal van redenen en middelen om ervoor te zorgen dat je lichaam in een topconditie blijft. Een van de belangrijkste eiwitsoorten in je lichaam is collageen. Wat is collageen? Collageen heeft zeer veel verschillende functies en heeft betrekking op verschillende interne en externe onderdelen van ons lichaam, zoals onze botten, de huid en het haar.

Het lichaam maakt tot een leeftijd van 25 zelf collageen aan

Het menselijk lichaam is in beginsel behoorlijk zelfvoorzienend en zorgt zelf voor de aanmaak van alle nodige stoffen en cellen in het lichaam, zolang wij maar een gezond en gevarieerd voedings- en leefpatroon aanhouden. Dit is echter niet oneindig en ook de groei van het menselijk lichaam heeft een begin en een eindpunt. Collageen is hier een goed voorbeeld van en wordt zelf door het lichaam aangemaakt.

Tot een jaar of 25 is collageen vrijwel nooit een probleem, maar vanaf deze leeftijd wordt de collageenproductie door het lichaam zelf steeds een beetje minder, wat een uitwerking heeft op verschillende onderdelen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld gewrichtspijnen en artrose, uitgedroogd en dood haar, maar ook vergrijzing en rimpelvorming op de huid.

Dierlijk en plantaardig collageen kan op verschillende manieren genuttigd worden

Om ervoor te zorgen dat je gewrichten, huid, haar en zelfs je hart en bloedvaten in goede conditie blijven, is collageen nodig. Je kan ervoor kiezen wanneer je de leeftijd van 25 gepasseerd bent om collageen peptide poeder zelf in te nemen en hiermee de eigen productie verder aan te vullen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen via voeding of door inname van supplementen in poedervorm, of in de vorm van pillen. In de meeste gevallen wordt hier gebruik gemaakt van dierlijk en plantaardig collageen wat onder andere wordt gewonnen uit beenderen van dieren. Bouillon, is bijvoorbeeld ook een zeer goede manier om te helpen in de voorziening van collageen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here