Je kent ze wel, die medelanders en ook de Britten kunnen er aardig wat van. Knalrood zie je naast het zwembad in je resort. Europese vakantiegangers verbranden nog veel te vaak. Ze komen van plekken waar de zon weinig schijnt en wanneer deze schijnt uitermate flauw.

Zodra ze echter zon zien, gaan de shirts uit, en lopen zij topless rond. Die extreme zon blootstelling is veel te veel van het goede, en de huid van de Noord West Europese vakantieganger kan dit niet aan. Gelukkig is hier wat aan te doen in eigen land voor de vakantie.

Zonnebanken als zonvakantie voorbereiding

Of je nu gaat naar Griekenland of Spanje, je zult vele uren zon blootstelling ervaren. De zon is in dit soort landen net even feller. Wanneer we op vakantie gaan, zijn de dagen ook over het algemeen een stuk langer. De zon schijnt tot wel negen uur in de avond en gaat al vroeg op. Het is aan te raden de zon blootstelling langzaam aan op te bouwen.

Dit kan door middel van de zonnebank. Je zou kunnen beginnen met een kwartiertje drie keer per week. Zeker wanneer het gaat om eerste keer zonnebank, wil je niet overdrijven. En dit langzaam aan opbouwen naar een half uur. Zodoende, ook al is het druilerig weer in Nederland, je huid kan zich toch alvast voorbereiden op wat komen gaat in je vakantie.

Wanneer je onder de zonnebank gaat wil je dus een solide zonnebank schema volgen. Dit kun je aanvragen bij de zonnestudio in kwestie. Vergeet ook niet goed te smeren. Dit is ook onder de zonnebank enorm belangrijk. Hier is speciale crème voor, namelijk zonnebank crème. Let dus op dat je geen gewone zonnebrand voor buiten gebruikt hier, deze is niet bestemd voor onder de zonnebank. De UV stralen zijn daar toch net weer anders.

Anderzijds dien je ook altijd een zonnebank brilletje te dragen om je ogen te beschermen. Mensen met net gezette tattoo kunnen de zonnebank beter even overslaan de eerst komende twee maanden. Ook voor zwangere vrouwen is de zonnebank geen goed idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here