Het dragen van de juiste kleding is zeker tijdens yoga belangrijk. Bij yoga ga je rekken, strekken en in allerlei bochten wringen. Daar past geen broek of shirt bij wat je dan alleen maar in de weg zit. Daarom kun je speciale yogakleding kopen. Deze doen precies dat: ze zitten lekker en ze hinderen je niet tijdens de yogales. Daarbij is de kleding ook ademend, waardoor het transpiratie goed kan afvoeren.

Yogakleding is er in vele vormen. Voor zowel mannen als vrouwen. Want ook de heren gaan steeds vaker voor yoga.

Nauwe en ruimzittende yogakleding

Er is dus veel te kiezen op gebied van yogakleding. En daarbij is het – net zoals alle andere soorten kledij – maar net wat jij prettig een mooi vindt. Zo voelt de een zich heerlijk in een nauwzittende legging, welke altijd met je meerekt. Je ziet deze broeken ook wel vaak in fitnesszalen.

De ander vindt juist een hele ruimzittende harembroek of fishermanspants gewoon het perfecte kledingstuk voor de yogales. Weer een ander gaat voor de broeken met eveneens een wijdere pasvorm, maar met manchetten aan de onderkant. Zodat de pijpen op hun plek blijven zitten als je met je hoofd voorover hangt.

Naast broeken zijn er natuurlijk ook talloze verschillende shirts te verkrijgen. Ook deze kan in zowel nauwe vorm als lekker wijd gedragen worden. Yogakleding in het het kort:

  • Yogashirts: hoodies, tanktops en t-shirts
  • Broeken: harembroeken, driekwartsbroeken
  • Accessories: strandlaken en sieraden

Voor mannen en vrouwen

Het is je vast allang opgevallen: yogakleding wordt vaak vooral gekoppeld aan vrouwen. Maar ook steeds meer mannen beginnen met het beoefenen van yoga. Je moet misschien net iets verder kijken, maar er is echt genoeg kleding te vinden voor mannen. Denk aan de eerder genoemde ruimzittende broeken. Of een harembroek. Je voelt eigenlijk niet eens dat je een broek aan hebt, zo comfortabel en licht. Ze zijn er ook in driekwart. Heerlijk luchtig voor in de zomermaanden. En niet alleen tijdens het rekken en strekken. Mooie aan veel yogabroeken en -shirts is dat ze ook prima op een alledaagse dag te dragen zijn. Dat geldt ook voor de vrouwenkleding.

Oorsprong en nut van Yoga

Het woord ‘yoga’ komt van Yuj, wat het Sanskriet woord is voor ‘verbinding’. De verbinding tussen lichaam en geest. Sanskriet wordt gesproken in Groot-India, waar yoga ook vandaan komt.

Yoga zelf is al meer dan 2000 jaar oud. In die tijd werd deze oefening met name gedaan door mannen, in tegenstelling tot vandaag de dag. De zogeheten mannelijke ‘Yogi’s’ woonden vaak ver van de bewoonde wereld. Omdat ze niet veel bezit hadden, vroegen ze omstanders om een aalmoes. Dat deden ze door zich in letterlijk in allerlei bochten te wringen. Dat deden ze overigens ook om hun leven te wijdden aan hoge spiritualiteit.

Tegenwoordig is het het idee van yoga dat je met behulp van oefeningen je zenuwstelsel helpt om beter in balans te komen. Je voelt minder stress en het helpt je psychologische klachten te verminderen. En dat is dus voor zowel vrouwen als mannen wel zo prettig.

Waar yogakleding kopen?

Er zijn online hele leuke webshops te vinden die zich richten op yogakleding. Vaak zijn ze ook nog eens heel milieu- en diervriendelijk gemaakt (fairtrade). Daarmee doe je met de aankoop dus niet alleen jezelf een plezier, maar ook de planeet. Wel mooi passend bij yoga. En wil je snel beginnen met je oefeningen? De webshops leveren snel je gewenste broek, shirt, hoodie en/of accessoires snel bij je thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here