In de categorie bizarre voertuigen mag dit waanzinnige apparaat niet ontbreken! Het gaat om een Lazareth LM847. Je vraag je af, wat is het in godsnaam? De look van een motor maar wel vier wielen?

Wettelijk gezien is het een motor. En we horen je denken, dit is vast een concept motor. Nou, nee! Deze zogenoemde Quadricycle is te koop en mag ook daadwerkelijk de weg op!

Niet alleen zijn looks zijn ronduit bizar te noemen. Ook de specs zijn bijzonder indrukwekkend. Deze Lazareth LM847 wordt namelijk aangedreven door een V8 motor van Maserati en levert een slordige 500pk! De carrosserie is gemaakt van polyester en carbon en de totale motor weegt slechts 400kg. Dat is 1.25 paardenkracht per kilo!

Geïnteresseerd? Dan moet je wel diep in de buidel tasten. Voor €92.264,- is dit brute speeltje van jou. En daarmee hoef je niet te twijfelen of je de show steelt op de Nederlandse wegen. Er zijn er slechts 10 gemaakt en op dit moment nog 5 beschikbaar.

Is die 500PK jou toch iets te gortig? Dat snappen we best. Gelukkig heeft het Franse Lazareth ook een iets gangbaarder model in de collectie: de Lazareth LM410. Deze bezit nog steeds het uiterlijk van een racemonster en is voorzien van een Yamaha R1 motorblok.

lazareth lm 410
Het ‘gangbare’ model: De Lazareth LM410

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here