Eén van de beste dingen van de zomer is de naderende herfst! Begrijp me niet verkeerd. Er gaat niets boven zon, zee en strand, een prosecco op een piazza in Sicilië of avonden achter elkaar barbecueën of terrassen met een koud biertje in de hand en een ondergaande zon op de achtergrond. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Want ik hou van de zomer. Maar helaas zijn de zomers in Nederland vaak van korte duur en erg wisselvallig. Mijn espadrilles draag ik dus relatief weinig, evenals mijn korte broeken en tanktops. Daarentegen zijn we gedoemd bijna het hele jaar door herfst-en winterkleding te dragen. En daar komt ‘ie dan, de nieuwste herfst-/wintercollectie wordt al in augustus in de winkelrekken gehangen wat augustus dé perfecte maand maakt om je garderobe eens een flinke fashionupdate te geven. Een nieuwe collectie, nieuwe trends, I love it! Maar wat zijn nou die trends voor het aankomende seizoen? In dit artikel laten we je vier catwalktrends zien uit de fall/wintershows voor het aankomende seizoen. Aan jou de taak om je favorieten eruit te pikken en aan te passen aan je eigen stijl en garderobe.

Klassiek kleurenpalet

Waar sommige wintercollecties nog weleens vol wit en kleur zaten, is het kleurenpalet dit seizoen vooral erg donker en klassiek. Black is back, of voor sommigen eigenlijk nooit weggeweest. Bij sommige shows werd er een soort ‘gothic light’ geshowd, van top tot teen in zwart, inclusief piercingachtige neus- en oorsieraden. Daarnaast zagen we veel navy blue voorbijkomen waarbij eveneens de complete look uit dezelfde kleur bestond. Door het gebruik van lagen en verschillende kleurtonen bleven de outfits erg interessant. Ditzelfde geldt voor het Calvin Klein ondergoed van dit seizoen.

Voor de liefhebbers van lichtere kleuren was daar gelukkig ook de tegenhanger met camel, bruintinten en lichtgrijs. Enkele modehuizen showden uiteraard kleur, maar de boventoon voerden absoluut de klassieke, neutrale kleuren.

Lange mantels en shirts

Wat op straat al enige tijd te zien is, zijn lange t-shirts en truien die reiken tot halverwege de bovenbenen. Ook designers hebben deze streetstyle-trend opgepikt en dat was in verschillende shows te zien. Daarnaast lijkt het bomberjack zijn beste jaren te hebben gehad. Hier en daar waren ze nog wel te zien, maar het waren overduidelijk de lange klassieke mantels en trenchcoats die de catwalk domineerden. Die mantels werden vervolgens gecombineerd met andere lange kledingstukken of zelfs met andere jassen.

Coltruien

We gaan nog even verder met van die typisch klassieke kledingstukken. De coltrui (of een losse col gecombineerd met een gewone pullover) lijkt ook terug van weggeweest, veelal gedragen onder een trui of overhemd.

Je innerlijke teddybeer

Opvallend was het gebruik van verschillende soorten zachte stoffen en bontvariaties. Meerdere collecties showden teddybeerachtige mantels, gebreide pantalons, die meer leken op leggings of maillots en klassieke bontjassen. Een hoog knuffelgehalte dus. Mocht een gebreide legging of een teddybeermantel je iets te veel van het goede zijn, dan waren daar ook volop kledingstukken waarin slechts enkele delen of details in bont, pluis of wol verwerkt waren. Of wat dacht je van rugtassen om te knuffelen?

Flared en oversized pantalons

De pantalon anno herfst 2020 heeft ook een flinke transformatie ondergaan. Mocht je groot fan zijn van skinny modellen, geen nood, die waren nog steeds volop te zien. Maar daarentegen was er ook iets nieuws, of eigenlijk terug van weggeweest – en in de damesmode al langer een trend: op de seventies geïnspireerde flared pantalons, pantalons met wijd uitlopende pijpen dus. Opmerkelijk was bovendien de brede streep die meerdere merken in hun collectie hadden zitten. Dus niet de klassieke krijtstreep, maar een verticale Bretonse streep.
Daarnaast zagen we ook nog oversized pantalons. Die hadden niet per se flared pijpen, maar waren in zijn geheel lang en wijd, denk jaren negentig. Pantalons werden overigens veel gecombineerd met coltruien, daarboven gebreide truien van wol of andere zachte textielen. Dé look voor het aankomende seizoen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here