Een bedrijfspand goed beveiligen kan van groot belang zijn. Dieven kunnen uit zijn op bepaalde spullen of belangrijke papieren. Deze kunnen aanwezig zijn in het bedrijfspand of een aparte ruimte binnen het bedrijfspand. Het goed beveiligen van het pand is daarom van groot belang. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Ook al denken veel mensen ‘’dat zou mij nooit overkomen’’ kan het zo ineens gebeuren.

Eén van die beveiligingsmogelijkheden die je kunt inzetten is bijvoorbeeld een elektronisch deurbeslag. Naast een elektronisch deurbeslag zijn er natuurlijk nog veel meer handige tools om je pand te beveiligen. Ontdek hieronder meer.

Voordelen van een elektronisch deurbeslag

Met een elektronisch deurbeslag kun je op een laagdrempelige manier overstappen van mechanische sloten naar elektronisch aangedreven sloten. Zo kan de sleutel worden gebruikt via een app, pasje of tag. Hierdoor zijn de sloten en deuren voorzien van een toegangscontrole. Een groot voordeel is dat er geen bekabeling nodig is. Een elektronisch deurbeslag werkt namelijk op batterijen. De batterijen kun je vervolgens jaarlijks vervangen, waardoor je altijd gebruik kunt maken van de voordelen die een elektronisch deurbeslag biedt.

Wat belangrijk is om te weten, is dat een elektronisch deurbeslag alleen is gekoppeld aan de bediening voor de dagschoot. Dit betekent dus dat de deur niet ‘op slot’ gaat, maar in de dagschootstand blijft. Soms wordt ervoor gekozen om een aanpassing in het beslag te maken waardoor de nachtschoot met een sleutel kan worden bediend.

Andere beveiligingsmogelijkheden

Naast een elektronisch deurbeslag zijn er ook nog andere mogelijkheden om je bedrijfspand of een andere ruimte te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan slimme deursloten die worden toegepast in de voordeur om zo te dienen als elektronisch deurslot. Kenmerkend aan een slim slot of smartlock is dat de nadruk ligt op eenvoudige plaatsing zonder dat al te veel aanpassingen nodig zijn aan het bestaande deurslot. Handig!

Ook een elektronisch codeslot is ideaal om uw bedrijf of appartementencomplex mee te beveiligen. Dit geeft jou en de medewerkers een fijn gevoel. Op deze manier weet je dat onbevoegden het gebouw niet kunnen betreden. De codesloten maken gebruik van verschillende technieken, variërend van het intoetsen van een vooraf geprogrammeerde toegangscode tot een RFID kaart. Er zijn twee manieren om met een codeslot toegang tot het betreffende gebouw te verschaffen: met behulp van een pasje of een code. Veel bedrijven kiezen voor een pasjessysteem. Het is uiteraard geheel persoonlijk waar bij jou de voorkeur uit gaat.

Veiligheid voorop

Door jezelf, het bedrijfspand en andere werknemers een veilig gevoel te geven is het werken binnen het pand ook een stuk prettiger. Wanneer je, je veilig voelt zullen prestaties beter worden en er een relaxte sfeer hangen. Dit met als gevolg dat ook de werkdruk wordt verminderd en de werksfeer er beter door wordt. Veiligheid voorop en het geldt voor ieder bedrijf. Of je nu een grote onderneming hebt met honderden werknemers in een bedrijfspand of een kleinere onderneming met 20 werknemers. In beide gevallen is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op het werk en tijdens het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here