Overnachten in een bed & breakfast op Texel? Een zeer goede keus! De prachtige brede stranden, de duinen, bossen en de fijne inwoners maken het een feest om er te zijn. Op het eiland zijn er diverse bed & breakfast gelegenheden om lekker bij te komen van een dagje Texel.

Het huiselijke gevoel van een B&B

Een bed en breakfast is in veel gevallen bij mensen thuis. Zij verhuren dan een aparte kamer in hun eigen woning. Dat geeft natuurlijk letterlijk dat huiselijke gevoel. In een B&B hotel is dat iets anders, omdat een hotel natuurlijk meerdere kamers aanbiedt. Veel mensen ervaren dat juist als prettiger dan bij mensen thuis in een aparte kamer logeren. Bovendien biedt een bed en breakfast op Texel u diezelfde warmte en het huiselijke gevoel als in elk ander bed en breakfast. U wordt met open armen ontvangen.

Neem je hond mee naar Texel

En wilt u uw hond meenemen? Dan is dat ook vaak geen probleem. Sterker nog: het is alleen maar logisch dat uw uw trouwe viervoeter wilt meenemen. Hij of zij is immers onderdeel van uw huishouden! Voor uw hond is Texel ook een geweldige plek om te zijn. Rondrennen in de duinen, op het strand of lekker in de groene omgeving van de bossen.

Faciliteiten bij een B&B op Texel

Gemiddeld zijn de volgende faciliteiten aanwezig bij een bed en breakfast hotel:

  • Een flatscreen tv;
  • Gratis WiFi in het gehele gebouw;
  • Thee en koffie faciliteit
  • Ontbijtbuffet
  • Dagelijkse schoonmaak
  • Fietsverhuur

Daarbij hebben de bed en breakfast hotels op Texel veelal rookvrije kamers.

Wat te doen op Texel?

Als u overnacht in een bed en breakfast op Texel wilt u natuurlijk ook wat van het eiland meemaken. Texel biedt dan ook genoeg voor iedereen. Voor natuurliefhebbers is het een paradijs op aarde met de kwelders, duinen, heide, graslanden, bossen en niet te vergeten het strand. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen. Op sommige dagen is het niet uitgesloten dat er wel meer dan 100 verschillende vogelsoorten gespot kunnen worden.

In en rondom het water is ook genoeg te doen. Lange strandwandelingen (vooral met zonsondergang), zwemmen, zeilen of surfen. Of ga wadlopen. Denk dan wel aan de juiste stevige schoenen. Ook het zeilevenement de Ronde om Texel is elk jaar weer een feest.

Meer aanraders? Beklim de vuurtoren genaamd Eierland of breng, bezoek aan het Natuurmuseum Ecomare en wandel door het Natuurgebied De Slufter. Bent u met kinderen op het eiland? Dan is Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora een echte aanrader.

Binnen 30 minuten op het waddeneiland

Het prachtige waddeneiland Texel ligt het dichtst bij de ‘vaste wal’. De overtocht duurt nog zo’n 20 minuten vanaf Den Helder. Dus al met al bent u binnen een half uur goed en wel op het eiland. Uw hond mag gratis mee op de veerboot.

Paar dagen bed en breakfast op Texel

Eigenlijk is dus één nacht wat aan de korte kant voor uw verblijf op dit mooie waddeneiland. Boek daarom (ook eens) een weekendje weg op Texel. Zo kunt u volop het eiland ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here