Het verzorgen van een volle bos krullen kan soms een flinke klus zijn. Niet alle haarverzorgingsproducten werken even goed en een bad hair day overkomt je vaker dan je lief is. Het zijn bekende struggles voor curly girls.

Daarom hebben we in samenwerking met CGproducten.nl een artikel geschreven met de belangrijkste tips voor het optimaal verzorgen van jouw bos krullen.

Ken jij de CG methode?

Een absolute must do voor iedere curly girl, maak kennis met de CG Methode. Deze unieke methode is speciaal voor krullen ontwikkeld en inmiddels wereldwijd bekend. De CG methode schrijft een specifieke behandelmethode voor. En haar verzorgingsproducten die geen chemische ingrediënten bevatten.

Lees hier ons artikel over de CG methode en het voorkomen van pluizige krullen

Behandel je krullen alleen met CG vriendelijke producten

Veel verzorgingsproducten voor krullen zoals shampoos, gels en conditioneren bevatten agressieve chemische reinigingsmiddelen. Deze zijn niet alleen slecht voor je haar maar ook voor je hoofdhuid. Gebruik daarom uitsluitend CG vriendelijke haarproducten.

Eén van de meest uitgebreide webshops met CG vriendelijke producten is CGproducten.nl

Begin met een haartest

Onderdeel van het starten met de CG methode is de haartest. Dit is de basis voor de verdere behandeling van je krullen. Bij de haartest bepaal je o.a. de elasticiteit en niveau van hydratatie van je krullen.

Gebruik de juiste shampoo en conditioners

Het gebruik van verkeerde haarproducten is één van de voornaamste oorzaken van krullen in slechte conditie. Eén van de belangrijkste dingen waarnaar je moet kijken is of er ook proteïne in zin. Als je de haartest hebt gedaan weet je precies wanneer je verzorgingsproducten met en zonder proteïne moet gebruiken.

Slapen op een satijnen kussensloop

Een praktische tip om langer van je krullen te genieten. En het scheelt je ochtends een hoop tijd voor de spiegel.

Was je haar niet met te warm water

Ben je gevoelig voor pluis? Was dan je haar niet met te warm water. Wassen en spoelen met te warm water is één van de oorzaken van pluizend haar.

De krullenkapper

Een bezoekje aan de krullenkapper is zeker het proberen waard. Ben je bezig met de CG methode, informeer dan vroegtijdig of ze ook CG vriendelijke producten gebruiken. En geeft aan of je haarproducten met – of zonder proteine gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here