Zo’n spiegelglad huidje, zijdezacht, zonder ook maar één oneffenheid, hobbeltje, puistje of soms een krater van pukkel! Het klinkt als een ultieme droom voor de meeste vrouwen (en mannen). En dat is het ook. We weten natuurlijk allemaal dat die glad getrokken huidjes van de cosmetica reclame niet helemaal overeenkomen met de realiteit. 

kortom, een goede huidverzorging kan een hele uitdaging zijn. Iedere huid is anders en vraagt om die reden dan ook om een specifieke behandeling. Om er achter te komen op welke manier jouw huid beste behandeld kan worden is het vinden van de juiste producten een absolute must. Niet alle producten zijn even geschikt. Soms zitten er in producten bepaalde ingrediënten waar jouw huid niet goed tegen kan. Of reageert je huid extra heftig op bepaalde geurstoffen.

Voornaamste veroorzaker huidirritaties

De voornaamste veroorzaker van huidirritaties en huidontstekingen zijn; allergenen. Dit zijn de voornaamste boosdoeners. Een allergeen is een stof (eiwit) die een allergische reactie oproept bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Binnen de wetgeving kennen we 14 soorten allergenen waaronder; eieren, gluten bevattende granen, vis, pinda’s, schaaldieren, noten, soja, selderij, mosterd, melk, sesamzaad, sulfiet, lupine en weekdieren.

Bij huidverzorging gaat om de zogenoemde contactallergenen. Deze allergenen zitten in veel verschillende soorten cosmeticaproducten en kunnen dus huidirritatie veroorzaken. 

Ben jij gevoelig voor allergenen? Dan is het dus verstandig om verzorgingsproducten te gebruiken zonder allergenen. In dat geval is het merk Clinique zeer geschikt. Alle producten van Clinique bevatten geen allergenen maar zijn wel voorzien van een heerlijke frisse geur. 

Ander voordeel van de producten van Clinique is dat je niet het complete assortiment in huis hoeft te halen voor een optimaal resultaat. Je kent het wel, je trekt het kastje in de badkamer open en er staan 25 tubes en potjes die nog voor de helft vol zitten en niet meer worden gebruikt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 

Voor een optimale verzorging van je huid ben je met drie producten van Clinique helemaal klaar. Twee keer per dag aanbrengen en voor je het weet heb je een gezonde en frisse huid!

Een gezonde huid, ook voor mannen

Als we het over cosmetica en huidverzorging hebben, dan richten we ons meestal op de vrouwen. Niet zo gek natuurlijk, vrouwen zijn nou eenmaal meer bezig met huidverzorging dan mannen. Toch zie je steeds meer merken die zich met een speciale lijn ook richten op mannen. De aandacht hiervoor neemt toe en steeds meer mannen nemen het verzorgen van hun huid steeds serieuzer. 

Dermalogica is zo’n merk die zich met een speciale lijn richt op mannen. Deze lijn van Dermalogica heeft de toepasselijke naam; MAN. Ja, aan creativiteit geen gebrek op de marketingafdeling van Dermalogica!

De productlijn MAN van Dermalogica is gericht op een optimaal scheerresultaat zonder huidirritaties. Een glad geschoren gezicht met tegelijkertijd een optimale verzorging van je huid met een frisse geur, dat klinkt goed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here