Er is niets fijner dan in een auto stappen die zowel van binnen als van buiten helemaal spik en span is. Toch? Een schoon interieur met een lekker fris luchtje in de auto rijdt nou eenmaal een stuk prettiger. Zeker wanneer je een lange rit voor de boeg hebt naar een zakelijke afspraak of je favoriete vakantiebestemming.

Begrijp ons niet verkeerd, wij vinden het ook heel fijn om in een schone en fris ruikende auto te stappen. Maar het is bepaald niet ons favoriete klusje. Optie is natuurlijk dat je het reinigen door een schoonmaakbedrijf laat doen. Scheelt tijd en is lekker makkelijk maar kan ook behoorlijk pijn doen in de portemonnee. Daarom kiezen wij ervoor om zelf aan de slag te gaan en we hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

Om te beginnen eerst maar een voorbeeld van hoe je het beter NIET kan doen!

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke schoonmaakmiddelen je gaat gebruiken. De allesreiniger waarmee je gister nog de vloer hebt gedweild is namelijk niet geschikt om ook het interieur van je auto mee te reinigen. Het interieur van een auto bestaat voornamelijk uit kunststof onderdelen zoals je dashboard. Deze kun je het beste reinigen met speciale cockpitsprays voor auto’s. Deze spray reiniging het kunststof oppervlakte, brengt een mooie glans (alsof je auto weer helemaal nieuw is)  en zorgt voor een lekkere frisse geur.

Tip: gebruik voor het interieur van je auto een microvezeldoek. Dit soort doeken nemen het stof ook echt op en verwijderd daarmee de laag stof op de kunststof onderdelen in je auto. Met een katoenen doek veeg het stof alleen maar heen en weer, dat schiet natuurlijk niet.

Als je dashboard, stuur en versnellingspook weer helemaal glimmen is het de beurt aan je bekleding. Ook hiervoor geldt: pak geen fles Dreft om te je stoelen te gaan schrobben. Ook voor de bekleding zijn er specifieke reinigingsproducten. Deze producten reinigen de meest hardnekkige vlekken en zorgen er ook voor dat de originele kleur van je bekleding in takt blijft!

Als laatste nog een tip voor iedereen met leren bekleding in de auto. Wist je dat goed onderhouden leren stoelen veel langer mee gaan? Ook hiervoor geldt, gebruik zoveel mogelijk reinigingsproducten die specifiek voor leer zin ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here