Een keuken mét koelkast, speciaal voor jouw wijn, Klinkt als een wens voor de beter bedeelden onder ons. Nou, daar denken ze bij de Lidl heel anders over! Zoals wel vaker komt Lidl met hele gave musthaves en gadgets voor een zeer schappelijk prijsje! Zo ook nu weer, een wijnkoelkast voor 8 flessen voor slechts €109,95. Echt een koopje!

De echte Martien Meilandjes onder ons hoeven we dit natuurlijk niet uit te leggen. Die snappen meteen dat je de favoriete witte wijn niet in de groente la van de koelkast moet gooien. Maar op de perfecte temperatuur moet bewaren in, jawel: een wijnkoelkast!

Eerlijk is eerlijk, ook wij dachten in eerste instantie; een wijnkoelkast? Is dat wel helemaal nodig? Stel je schoonouders komen voor het eerst op visite en het eerste wat ze zien tijdens een rondje door je casa is een koelkast speciaal voor wijn! Nou, probeer dan nog maar eens van die stempel: Meilandje of zuipschuit af te komen. Daar ga je nog last van hebben!

Nu kun je die wijnkoelkast van de Lidl natuurlijk een beetje wegmoffelen in de bijkeuken. Want zo’n koelkast heeft wel degelijk voordelen. Het gaat voornamelijk om de ideale temperatuur van de witte wijn. Die ligt voor de iets vollere witte wijnen op 10-11 graden. En de wat zoetere wijnen, de dorstlessers, op 8 of 9 graden.

Nou, daar ga je al! Waarschijnlijk staat jouw koelkast op standje koud bier: 3 tot 5 graden. Dat is namelijk de beste temperatuur voor het bewaren van eten en remt de groei van bacteriën en schimmels.

Maar wel te koud voor het op temperatuur houden van witte wijn. En wat dacht je van een huisfeestje of een gezellige avond met vriendinnen. Voor je het weet ben je 1 fles de neus verder. Dat is een wijnkoelkast een uitkomst met plek voor 8 flessen!

Overigens kun je de temperatuur instellen tot maximaal 18 graden. Perfect om in de winter de flessen rode wijn te bewaren.

Is het al vrijdagavond? Wijnen, wijnen, wijnen!

Keuken Banners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here